Минали събития

XVIII Национална конференция по Дерматология и Венерология, Стара Загора

national conference

Уважаеми колеги и приятели,Hristakieva

Града на липите, правите улици и поетите в България е домакин на 18- та Национална конференция по дерматология и венерология. За екипа на местния организационен комитет е голяма чест и привилегия да посрещне българските дерматолози и своите специални гости от чужбина на 15-17 май в Старозагорските минерални бани, Спа Комплекс Калиста.

В последните години Стара Загора се развива с бързи темпове освен като икономически и културно-исторически център с интересно минало и архитектура, така и като университетски център чрез своя Тракийски университет. Нашата конференция ще бъде част от Тържествата по случай 35 години Висше образование в Стара Загора.

Българската дерматологична школа е пионер в равитието на научно обоснованата медицинска балнеология. Благодарение на минералните извори около града, Стара Загора се развива с много бързи темпове и като балнеологичен център за лечение на различни хронични заболявания вкл. и дерматологични.

Старозагорските минерални бани са разположени в западната част на Сърнена Средна гора, на 360 м надморска височина. Основния лечебен фактор в курорта е слабо минерализираната минерална вода, която в съчетание с благоприятния климат осигурява отлични възможности за лечение на заболявания на различни органи, а от няколко години се прилага и при кожни заболявания основно атопичен дерматит.

„Дерматологията в 21-ви век ” в новите модерни световни технологии и в чисто своите практически измерения за нас в България ще бъде темата на нашия форум. Българските дерматолози ще могат да видят и чуят лично едни от най- големите европейски авторитети като проф Джианети, Председател на Европейската Академия по Дерматология и венерология, Проф Плевиг, проф Флур, проф. Жечевич и др.

На фона на трудностите, които днес българската дерматология изпитва в условията на здравната реформа, се надяваме тази среща между приятели да даде възможност за дискусии и консолидиране върху общите интереси и бъдеще в медицинската гилдия. Чрез разнообразни фирмени презентации, работни срещи и изложения, участниците на конференцията ще се запознаят с новостите на фармацевтичния пазар и технологиите в естетичната медицина.
Надяваме се очарованието на града и курортния комплекс през май да допринесат за доброто настроение и ползотворната работа на конференцията.
Доц д-р Евгения Христакиева д.м.
Председател на Организациония комитет

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ КМЕТA НА ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА

TanchevУважаеми проф. Цанков,
Уважаема доц. Христакиева,
Госпожи и господа,
За мен е голяма чест да поздравя всички Вас – организатори и участници в 18-тата Национална конференция по дерматология и венерология с международно участие „Дерматологията на 21-ви век”!
Горд съм, че Стара Загора е домакин на такъв престижен форум и то в област на медицината, добила изключителна популярност в света. Сигурен съм, че имаме много да покажем като опит и много да научим. Тайната на младостта вълнува и специалисти като Вас и всеки обикновен човек. Отделно от това огромни и ежедневни са усилията на лекари в справянето с болести, които все още не сме победили завинаги.

Уверен съм, че в този форум Вие ще споделите много успехи и ще обмените ценен опит.
Желая Ви ползотворна работа и хубави мигове в Стара Загора!
НА ДОБЪР ЧАС В КОНФЕРЕНЦИЯТА!
Проф.Светлин Танчев
Кмет на Община Стара Загора

 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ РЕКТОРA НА ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ
StankovУважаеми дами и господа,
За мен е висока чест, от името на ректорското ръководство и цялата академична общност на Тракийския университет, и лично от мое име, сърдечно да поздравя Вас, участниците в 18-тата Национална научна конференция с международно участие по дерматология и венерология.

Научната конференция се провежда в един от най-древните, с богата история и известен със своите забележителности град – Стара Загора. През настоящата година ще отбележим 35 години от началото на висшето образование в нашия град и Научната конференция ще бъде едно от важните събития, посветени на тази забележителна годишнина.

През тези години Тракийският университет се разви и укрепна, и се превърна в един истински, отговарящ на всички изисквания, модерен и съвременен Университет, в който учебната и научно-изследователската дейности са свързани изцяло с грижата за човека.

В Университета сега се подготвят кадри, които се грижат за решаването на продоволствения проблем, за качеството и безопасността на храните, за здравето и продуктивността на животните, и най-важното – за здравето и живота на хората.
Разнообразната дейност, обхващаща почти всички области от науката, позволява провеждането на активно вътрешно и международно сътрудничество на Тракийския университет с много други университети в България и света.

Медицинският факултет е един от основните стълбове на нашия Университет, в който се осъществява добре организирана и целенасочена учебна, научно-изследователска и лечебна дейност. Важна част от дейността на Факултета заемат и проблемите на дерматологията и венерологията, които ще бъдат обсъдени на настоящата Научна конференция.

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В НАУЧНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ, ПОЛЗОТВОРНА РАБОТА И МНОГО ПРИЯТНИ МИГОВЕ В ТРАКИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ И В ГРАД СТАРА ЗАГОРА!

Проф.д.с.н. Иван Станков
Ректор на Тракийски Университет

Полезна информация:
Забележителностите на град Стара Загора
Участие в конференцията