Проф. Андрю Финли е име със световна известност, признат с усилията си за превръщането на дерматологията в специалност, насочена към пациента и неговото качество на живот. Той ще остане в историята на дерматологията с авторството на някои от най-често използваните „инструменти“ на съвременния дерматолог като въпросника за качество на живот – DLQI, правилото на десетките (BSA>10, PASI>10, DLQI>10) за отграничаване на пациенти със среднотежък и тежък псориазис и т.нар. „fingertip unit“.
Проф. Финли е преподавател по клинична дерматология в Cardiff School of Medicine. Носител на множество награди за изключителния му принос към съвременната медицина, почетен член е на 7 и е член на 6 национални и европейски дерматологични дружества. Изнесъл е над 120 лекции като поканен лектор в Обединеното кралство и над 200 като поканен лекар по целия свят, както и почетни лекции като Dowling Oration (2000), Hebra Lecture, Austria (2003), Albert Neisser Lecture, Poland (2007) и World Congress plenary lecture, Seoul, (2011). Взима участие в редколегиите и управителните съвети на множество научни списания и медицински дружества. Автор е на над 400 научни статии с H-Index (Google Scholar) = 74.

 

Проф. Христос Зубулис е един от водещите учени дерматолози в Европа и света. Той е директор на клиниките по дерматология, венерология, алергология и имунология в Десау, Германия и професор по дерматология и венерология в Медицинския университет Теодор Фонтане в Бранденбург, Германия. Понастоящем той е президент на Европейската фондация за хидраденит супуратива (EHSF) e.V., почетен президент на Европейското дружество за превантивна, регенеративна и анти-стареене медицина (ESAAM) и член на борда на Международното дружество по болестта на Бехчет.
Проф. Зубулис е редактор на EADV News, съредактор на Rejuvenation Research и служи в редакционните съвети на няколко водещи международни научни списания. Проф. Зубулис има обширни публикации за ендокринологията на кожата, пилосебацеалната единица и нейните заболявания, кожни стволови клетки, молекулярно стареене и др. Получава множество награди, включително наградата Оскар Ганс, стипендията за научни изследвания на EADV, наградата Пол Герсън Уна и наградата Спрингър за дерматология. Удостоен с титлата „Германия земя на идеи – 2009 място на върхови постижения“ за работата върху кожни стволови клетки.

 

Проф. Свен Малте Джон е председател на катедрата по дерматология и медицина на околната среда в Университета в Оснабрюк. Като водещ експерт в областта на професионалната дерматология и алергология, научните интереси на Проф. Малте Джон включват научна оценка на систематични интердисциплинарни подходи за превенция на професионални кожни заболявания с аакцент върху стратегиите за образование на работниците („модел на Оснабрюк“). Тази концепция се прилагана в цяла Германия с доказан успех. Бил е експерт на СЗО и МОТ в продължение на много години.
Проф. Малте Джон е председател на работна група по професионални кожни заболявания на „Европейска академия по дерматология и венерология“ (EADV), участва в научни комитети по професионални дерматози и координира международни проекти за превенция. Работи по разработването и прилагането на Европейски стандарти за профилактика на професионални кожни заболявания, от иритативен и алергичен контакт дерматит до професионален рак на кожата. Проф. Малте Джон е кандидат за председател на Българо-немското дерматологично дружество.

 

Проф. Петер Елснер е почетен професор по дерматология в Университет Фридрих Шилер, Университетска болница Йена, Йена, Германия. Научните му интереси включват професионални дерматози, контактен дерматит, дерматотоксикология, дерматофармакология и неинвазивни методи в дерматологията. Той е автор на повече от 700 научни статии в Medline и редактор на повече от 20 книги. Участва в национални и международни изследвания в областта на дерматоепидемиологията, както и в клинични проучвания при контактен дерматит и дерматит на ръцете.
Професор Елснер е член на борда на Германското дружество по дерматология (DDG) и в момента е президент на Международното дружество по дерматология в тропиците (ISDT). Освен това преди това той е бил президент на Международното дружество по биоинженерство на кожата (ISBS) и на Германската работна група по професионална дерматология (ABD). Той се присъединява към ICDRG през 1999 г. и е настоящият секретар. Той също е член на Германската група за контактен дерматит, както и на Европейското дружество по контактен дерматит (ESCD).
Проф. Елснер е дългогодишен председател на Българо-немското дерматологично дружество, а под негово ръководство в Германия работят и са се обучавали редица български дерматолози.

 

Проф. Петер Кол е ръководител на Клиниката по дерматология и венерология в Университетската болница „Вивантес“ на Медицински университет „Шарите“ в Берлин. Той е възпитаник на Университета в Хайделберг, специализирал е в университети в САЩ, Унгария и Белгия. Автор е на 155 научни доклади с импакт фактор. Член е на Кралската академия по дерматология на Великобритания и на Международното дерматологично дружество.
С негово съдействие в Германия са специализирали специалисти от България. Проф Кол е дългогодишен приятел на българската дерматология, който е участвал в множество обучения и иновативни оперативни техники, включително и в България.

 

 

 

Проф. Йоахим Флур е преподавател в Катедрата по дерматология, венерология и алергология, Charité – Universitätsmedizin Berlin. Участва в клиничното преподаване на дерматология, алергология и имунология в програмата за MD на Charité и организира курсове по физиология на кожата и имунология.
Той има дългогодишен опит в научните изследвания на епидермалната бариера и нейните функции, свързани с различни дерматологични състояния и козметични науки. Настоящите му изследователски дейности се фокусират върху разбирането на регулаторната роля на мастоцитите в епидермалната бариерна функция, както и върху проблема на чувствителната кожа. Автор е на над 160 публикации (h-индекс 54).

 

 

 

Falk Bechara

Проф. Фалк Бехара, известен кожен хирург, бивш президент на Германското общество по дерматологична хирургия (DGDC), играл водеща роля в множество научни изследвания – и е бил назначен за доцент в Медицинския факултет на Рурския университет в Бохум. През 2014 г. работи като началник на Клиниката по дерматология и на отделението по дерматологична хирургия.

Проф. Фалк Бехара разполага с изключителна експертиза в лечението на кожни тумори, рани и гноен хидраденит (акне инверса). Практикува в Католическата Клиника в Бохум използвайки най-съвременните диагностични методи като обикновена и видеодерматоскопия, ултразвуково изследване на кожата и оптична кохерентна томография (ОКТ).

 

 

Проф. Ивана Бинич е ръководител на Клиниката за кожни и венерически болести в Ниш, където работи повече от 30 години и записва множество клинични успехи. Тя е професор в Медицинския факултет на Университета в Ниш от 2005 г. и член на Международната лига на дерматолозите, Европейската асоциация на клиничните изследователи (EACR), Европейската академия по дерматовенерология (EADV), Европейската асоциация на Козметична и естетична дерматология (ESCAD), Асоциацията на дерматовенеролозите на Сърбия и Асоциацията на сръбските флеболози. Тя е президент на ASKED и почетен член на Асоциацията на македонските и българските дерматолози. Публикувала е голям брой професионални и научни статии в референтни медицински списания.

 

 

 

Проф. Андрей Петров е началник на отделението по дерматовенерология и естетична дерматология в болница „ACIBADEM SISTINA“.

Той е асистент във Факултета по медицински науки – UGD в Щип, където преподава следните предмети: дерматовенерология, медицинска етика и здравен мениджмънт. От 2019 г. той е ръководител на учебната програма по обща медицина във Факултета по медицински науки – UGD в Щип. Участва активно в организирането и участието в международни конференции и симпозиуми. Автор е на множество научни и професионални трудове.

Проф. Петров е член на няколко професионални асоциации: Лекарската камара на Република Северна Македония; Асоциация на дерматовенеролозите на Македония; Американска академия по дерматология; Европейска академия по дерматовенерология; Световна дермоскопска асоциация; Европейска асоциация по естетична и козметична дерматология.

 

Проф. Илия Лефтеров от Департамента по околна среда и професионално здраве на Университета в Питсбърг, САЩ  има докторска степен от Медицинска Академия София, България и докторска степен по биохимия и молекулярна биология от Българската академия на науките. Специализирал е пренатална диагностика на наследствени заболявания в Университета на Копенхаген, Дания, човешка молекулярна генетика в Института по човешка генетика, Университет на Гьотинген, Германия, и молекулярна фармакология в Катедрата по фармакология, Медицинския факултет на Университета в Питсбърг.

 

 

Д-р Бернадет Де Силва е консултант дерматолог в Университетската болница в Лутън и Дънстейбъл, със специален интерес към дерматологията при деца и възпалителни кожни заболявания. Тя притежава квалификации MBBS и FRCP. Д-р Де Силва завършва обучение в Лондон и Единбург и след това се присъединява към Университетската болница в Лутън и Дънстейбъл през 2001 г. Нейната експертиза е съсредоточена в лечението на кожни неоплазии, педиатрична дерматология и възпалителни кожни заболявания.